Member since May '19

Working languages:
Hebrew to English
English to Hebrew

Rachel Kaufman
Heb<>Eng:Legal, Real Estate, Medical etc

Ashdod, HaDarom (Southern), Israel
Local time: 08:23 IDT (GMT+3)

Native in: English Native in English, Hebrew Native in Hebrew
  • Send message through ProZ.com
Feedback from
clients and colleagues

on Willingness to Work Again info
8 positive reviews
(4 unidentified)

 Your feedback
What Rachel Kaufman is working on
info
May 14, 2022 (posted via ProZ.com):  Employment Agreement + Letter of Commitment ...more, + 10 other entries »
Total word count: 118289

Account type Freelance translator and/or interpreter, Identity Verified Verified member
Data security Created by Evelio Clavel-Rosales This person has a SecurePRO™ card. Because this person is not a ProZ.com Plus subscriber, to view his or her SecurePRO™ card you must be a ProZ.com Business member or Plus subscriber.
Affiliations This person is not affiliated with any business or Blue Board record at ProZ.com.
Services Translation, Editing/proofreading, MT post-editing, Transcription, Training, Subtitling
Expertise
Specializes in:
Law: Contract(s)Real Estate
Finance (general)Education / Pedagogy
Medical (general)Medical: Pharmaceuticals
Law (general)Computers: Software
Cooking / CulinaryCertificates, Diplomas, Licenses, CVs

Rates

KudoZ activity (PRO) Questions answered: 1, Questions asked: 9
Portfolio Sample translations submitted: 1
Hebrew to English: Ophthalmology
General field: Medical
Detailed field: Law: Contract(s)
Source text - Hebrew
עין יבשה

לפי תוצאות מחקרים שונים מניחים שיותר מארבעה מליון אנשים בארה"ב סובלים מיובש בעיניים. חקר סינדרום העין היבש (keratoconjunctivitis sicca) התקדם מאוד בשנים האחרונות ומאפשר הבנה טובה יותר של הפתופיזיולוגיה, המנגנון והתקדמות המחלה. התקדמות זו בידע לוותה בטיפול ממוקד יותר, וטיפולים חדשים המכוונים לפתופיזיולגיה שבבסיס המחלה. בעוד שבעבר הטיפולים בעין יבשה נועדו להחליף את הנוזלים שאבדו בדמעות , הרי כיום יש טיפול המכוון לתהליך הדלקתי שזוהה כחלק מתסמונת העין היבשה.

באופן מסורתי הטיפול בעין יבשה הינו טיפול להקלה והרגעה ומתבסס בעיקרו על תחליפי דמעות ללא טיפול בגורמי המחלה. במשך השנים שופר הרכב תחליפי הדמעות עם שיפור הצמיגות וחומר הסיכה, ופיתוח תמיסות ללא חומר משמר על מנת למנוע פגיעה בקרנית. עם זאת, למרות השימוש הנפוץ בהם והשיפור בתחושת היובש וחדות הראיה חומרים אלה לא מייצרים דמעות טבעיות, לא מהווים תחליף לזרימה קבועה של דמעות ,לא מטפלים בבעיה הבסיסית ולא מטפלים בנזק שעלול להיגרם לאורך זמן מהיובש. כיום ידוע שתסמונת העין היבשה מקורה מציטוקינים ורצפטורים המשתתפים בתהליכם דלקתיים ומשפיעים על בלוטת הדמעות. התהליך הדלקתי עלול להפחית את יצור הדמעות או להשפיע על תכולת הדמעות ובכך לפגוע בשיווי המשקל של פני העין ובכך לגרום ליובש. הידע
הזה הוביל לטיפולים המכוונים לדיכוי התהליכים הדלקתיים האלה.

תחליפי דמעות:

הטיפול הנפוץ ביותר ליובש הוא הזלפה מקומית של תחליפי דמעות. למרות שטיפול זה הוא רק טיפול מרגיע, השימוש בדמעות מלכותיות לעיניים יבשות הוא יעיל במקרים של יובש קל להקלת תחושת היובש והגרגירים. בתכשירים אלה נעשה שימוש בפולימרים המחקים את הגליקופרוטאינים על פני התא השומרים על הלחות. תחליפי הדמעות מופעים בצורת נוזל, ג'ל או משחה. ההבדל העיקרי בין התכשירים השונים הוא בצמיגות, ההרכב וחומר השימור. הצמיגות מאפיינת את הצפיפות היחסית של התכשיר המשקפת את משך הזמן שהחומר נמצא על פני שטח העין. חומרים המוספים לתחליפי הדמעות על מנת לעלות את צמיגותם כוללים:
carboxymethylcellulose (Refresh, Thera Tears), hydroxymethylcellulose (Tears Naturale, GenTeal) , polyvinyl alcohol (Hypotears), carbomer (Refresh Endura), dextran, gelatin, glycerin, hydroxypropyl methylcellulose, methylcellulose, poloxamer, polysorbate, propylene glycol, and polyvinylpyrrolidone

התכשירים עם הצמיגות הנמוכה משמשים בדרך כלל במקרים קלים של יובש מאחר והם מטשטשים פחות את הראיה. ככל שהיובש מחריף יש צורך בתכשיר צמיג יותר על מנת להקל על התסמינים אך אלה מטשטשים את הראיה.

למרות החשיבות הרבה של פגיעה בשכבת הריר (mucus) בעיניים יבשות, יש מעט מאוד תכשירים המטפלים בשכבה זו של הדמעות. בחלק מהחולים עם עיניים יבשות הריר צמיג מאוד ויוצר מעין חוטים על פני העין דבר המכאיב מאוד. במצבים אלה ניתן להשתמש בתכשירי מוקומיסט 10% שלהם אורך חיים קצר (60 יום) ויש לשמרם בקירור.

החלב (Lipids) מופעים בעיקר כמשחות. המשחות האלה נועדו להקל על החולים במשך הלילה ובבוקר עם פקיחת העיניים. חלב בטיפות עיניים נמצא בתכשיר ה- Refresh Endura . תרחיף זה מכיל
Castor oil שהינו שמן המופק מזרעי הצמח הטרופי Castor oil ובשמו הבוטני Ricinus Communis.

אחד החסרונות הבולטים של תכשירי הדמעות המלכותיות הוא השימוש בחומר משמר וחומרים מייצבים. חומרים אלה מייצבים את התמיסה, מונעים זיהום וצמיחת חיידקים ובכך מאריכים את חיי המדף של התכשירים. חומרי השימור הנפוצים הם תרכובות אמוניה (benzalkonium chloride, benzododecinium bromide, cetrimide, polyquad) אלכוהול (chlorobutanol) וחומרים אחרים (chlorhexidine, sorbic acid, potassium sorbate, boric acid, biguanides). החומר thimerosal שהיה נפוץ בעבר אינו בשימוש עקב רעילותו לרקמות והתגובה האלרגית שהוא מעורר.

למרות הריכוז הנמוך של חומרים משמרים אלה בדמעות המלכותיות, שימוש ממושך בהם, על משטח פני עין הפגוע ממילא עקב יובש, עלול להחמיר את מחלת פני שטח העין. הבנזקוליום כלוריד רעיל במיוחד לפני שטח העין עקב יכולתו להמיס את שומנים בדפנות התא. מצב זה חמור יותר בחסר דמעות מאחר ואין מה שידלל את החומר והוא נמצא זמן רב יותר במגע עם התאים. על כן, לחולים הנדרשים להזליף תחליפי דמעות מספר רב של פעמים במשך היום ממומלץ להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומר שימור.

לפיתוח תמיסות ללא חומר שימור תרומה רבה בהרכב תחליפי הדמעות. יש שתי חסרונות לבקבוקונים החד פעמיים. האחד, הם יקרים יותר בהשוואה לבקבוקים עם חומר משמר. השני, הם עלולים לגרום להיענות נמוכה לטיפול מאחר והחולים נדרשים לשאת כמות גדולה של בקבוקונים. אחד הפתרונות האפשריים הוא בקבוק עם פיה חד כיוונית שתמנע את נדידת החיידקים לתוך הבקבוק (כדוגמת ה Hylocomod).

תוסף אחר בתכשירי דמעות מלכותיות הוא בופר (buffer) שתפקידו לשמור על חומציות הדמעות הטבעית (pH 7.4) עד כמה שניתן. זה חשוב מאחר וידוע שתאי האפיתל בשטח פני העין מתפקדים רק בטווח צר מאוד של חומציות. בעבר הודגם שהזלפת טיפות עיניים גורמת לעליית החומציות ואחר כך לירידת החומציות למצב בסיסי עד לאיזון לאחר כ 2 דקות. הבופר הטבעי בדמעות הוא הביקרבונט על כן הוא וחומרים אחרים (phosphates, acetates, citrates, borates, sodium hydroxide) מוספים לתחליפי הדמעות על מנת לעשותם מעט בסיסיים כך שיהיו נוחים יותר לעין בהשוואה לתמיסות החומציות או הנייטרליות.

פיתוח תמיסות היפוטוניות נבע מההבנה של חשיבות האוסמולריות והאלקטרוליטים בשמירת פני השטח. בעיניים יבשות אוסמולריות הדמעות עולה כמו גם ריכוז האלקטרוליטים
(sodium, potassium, calcium, magnesium, bicarbonate). תמיסות היפרטוניות פוגעות בתאים ע"י משיכת נוזלים מתוך התאים.
Translation - English
Dry eye
According to the results of various studies, more than 4 million people in the United States suffer from dry eyes, and the study of keratoconjunctivitis sicca (dry eye that affects both the cornea and the conjunctiva) has progressed in recent years, allowing a better understanding of the pathophysiology, mechanism and progression of the disease. This progress in knowledge has been accompanied by more targeted treatment, and new treatments aimed at the underlying pathophysiology. While in the past dry eye treatments were intended to replace the fluids lost in tears, today there is treatment directed at the inflammatory process identified as part of dry eye syndrome.
Traditionally, dry eye treatment provides relief and soothes and is based mainly on tear substitutes without treating the causes of the disease. Over the years, the composition of tear substitutes has improved, with improvement in viscosity and lubricant, and through the development of solutions without preservatives in order to prevent damage to the cornea. However, despite their widespread use and improvement to dryness and visual acuity, these materials do not produce natural tears, do not replace the constant flow of tears, do not address the underlying problem, and do not address the damage that may be sustained over time from dryness. It is now known that dry eye syndrome is caused by cytokines and receptors that participate in inflammatory processes that affect the tear glands. The inflammatory process may reduce the production of tears or affect the contents of the tears, and thus adversely affect the balance of the eye's surface, causing dryness. This knowledge has led to treatment designed to suppress these inflammatory processes.
Tear substitutes:
The most common treatment for dryness is the local instillation of tear substitutes. Although this treatment is only soothing, the use of artificial tears for dry eyes is effective in cases of mild dryness to relieve the dryness and the grains. In these medications, polymers are used to mimic the glycoproteins on the cell surface that protect the moisture. Tear substitutes appear in the form of liquid, gel or ointment. The main difference between the various medications is viscosity, composition and preservatives. The viscosity characterizes the relative density of the product, which reflects the amount of time the material is present on the surface of the eye. Materials added to tear substitutes to increase their viscosity include: carboxymethylcellulose (Refresh, Thera Tears), hydroxymethylcellulose (Tears Naturale, GenTeal), polyvinyl alcohol (Hypotears), carbomer (Refresh Endura), dextran, gelatin, glycerin, hydroxypropyl methylcellulose, methylcellulose, poloxerolate, propylene glycol and polyvinylpyrrolidone.
Products with low viscosity are usually used in mild cases of dryness because they cause less blurring of the vision. As the dryness worsens, a more viscous remedy is needed to relieve the symptoms, but these blur the vision.
Despite the importance of damage to the mucus layer in dry eyes, there are very few medications that treat this layer of tears. In some patients with dry eyes the mucus is very viscous and creates sort of filaments on the surface of the eye, which are very painful. In these situations, 10% mucomyst products can be used; these have a short life span (60 days) and should be kept refrigerated.
Lipids appear mainly as ointments. These ointments are meant to relieve patients during the night and in the morning when opening their eyes. Eye drops with lipids are found in the Refresh Endura product. This suspension contains castor oil, which is the oil produced from the seeds of the tropical castor oil plant with the botanical name Ricinus Communis.
One of the major drawbacks of artificial tears is the use of preservatives and stabilizing agents. These materials stabilize the solution, prevent pollution and bacterial growth, and thus prolong the shelf life of the medications. Common preservatives are ammonia compounds (benzalkonium chloride, benzododecinium bromide, cetrimide, polyquad), alcohol (chlorobutanol) and other substances (chlorhexidine, sorbic acid, potassium sorbate, boric acid, biguanides). The substance thimerosal that was common in the past is no longer used due to its toxicity to tissues and the allergic reaction it provokes.
Despite the low concentration of these preservatives in artificial tears, prolonged use of them on the surface of an eye that is already damaged due to dryness may worsen eye surface disease. Benzalkolium chloride is particularly toxic to the surface of the eye due to its ability to dissolve the lipids in the cell walls. This condition is more severe in the absence of tears since there is nothing to dilute the material and it is in extended contact with the cells. Therefore, patients who are required to apply tear substitutes many times a day are recommended to use tear substitutes without preservatives.
The development of solutions without preservatives has greatly contributed to the composition of tear substitutes. There are two drawbacks to disposable vials. First, they are more expensive than bottles with preservatives. Second, they may cause low response to treatment since patients are required to carry around a large number of vials. One possible solution is a bottle with a one-way opening which would prevent the migration of bacteria into the bottle (like the Hylo-Comod).
Another supplement in artificial tears is a buffer designed to maintain the pH of natural tears (pH 7.4) as much as possible. This is important because it is known that the epithelial cells on the surface of the eye function only in a very narrow range of acidity. In the past it has been shown that instillation of eye drops causes an initial increase in acidity and then a decrease in acidity to a basic state until equilibrium is reached after approximately 2 minutes. The natural buffer in tears is the bicarbonate, so it and other substances (phosphates, acetates, citrates, borates, and sodium hydroxide) are added to tear substitutes to make them slightly basic so that they are more comfortable to the eye than acid or neutral solutions.
The development of hypotonic solutions was due to an understanding of the importance of osmolarity and electrolytes for preserving the surface of the eye. In dry eyes, the osmolarity of the tears increases as well as the concentration of electrolytes (sodium, potassium, calcium, magnesium, bicarbonate). Hypertonic solutions damage the cells by drawing fluids out of them.

Experience Years of experience: 27. Registered at ProZ.com: Nov 2016. Became a member: May 2019.
ProZ.com Certified PRO certificate(s) N/A
Credentials N/A
Memberships N/A
Software Adobe Acrobat, Google Translator Toolkit, MateCat, memoQ, MemSource Cloud, Microsoft Excel, Microsoft Office Pro, Microsoft Word, Powerpoint, Smartcat, Translation Workspace, XTRF Translation Management System
Events and training
Bio

British born, I have lived in Israel since 1981. I am fully fluent in both Hebrew and English and have about 26 years experience in translations in assorted subjects.

  • Highly skilled in translating technical documents, biographies, legal
    documents, medical documents, Judaica, property appraisals and academic papers,
    websites, media texts.
  • Responsible
    and reliable; pays attention to detail, good inter-personal skills, quick
    understanding of technical details, ready to learn.
  • My work method includes carrying out the necessary research in order to provide accurate, clear, and readable translations .
Keywords: Hebrew, medical, legal, education, finance, real estate, culinary, marketing, Judaica, certificates. See more.Hebrew, medical, legal, education, finance, real estate, culinary, marketing, Judaica, certificates, psychology. See less.


Profile last updated
Jan 8



More translators and interpreters: Hebrew to English - English to Hebrew   More language pairs